Săptămâna trecută, locatarii unui bloc de pe strada Tudor Vladimirescu din Durlești au avut o noapte albă. Lumea a fost trezită de sirena pompierilor, care au venit să stingă un incendiu la parter.

În câteva minute, fumul s-a răspândit peste tot, ajungând până la etajele de sus.

Pompierii spun că focul a izbucnit la cutia de distribuție a energiei, la care sunt conectate două blocuri de locuit și un antreprenor, care are un spațiu nelocativ la parter. Oamenii cred că toate problemele vin de acolo: cineva a deschis, fără să-i întrebe, o fabrică de confecționare a încălțămintei.

Din cauza suprasolicitării de curent, în ultimele două luni ar fi avut multe căderi de tensiune.

Mai grav este că în pereți au apărut fisuri, de la vibrațiile pe care le produc utilajele de jos.

Locatarii spun că au apelat de multe ori la Red Union Fenosa, dar fără rezultat.

Ce fel de firmă este la parterul blocului din Durlești, cine o conduce și cu ce se ocupă, nu știm, deocamdată. Responsabilii de la primăria din localitate au confirmat pentru Jurnal doar faptul că în registrul de evidență este „o asemenea companie”, dar au refuzat să ofere detalii. Iar în privința panoului de energie, șeful regiei locativ-comunale Vasile Mătăsari ne-a sugerat să căutăm răspunsuri la Red Union Fenosa.

„Regia comunal-locativă nu are contract și nu duce evidența lăzilor instalate la blocurile locative, evidența o duce Union Fenosa”, a spus Vasile Mătăsari, șef al Regiei locativ-comunale Durlești.

Reprezentanții furnizorului afirmă însă altceva.

„Rețeaua electrică a acestor blocuri locative aparține proprietarilor acestor blocuri, Union Fenosa doar le deservește. Panoul a fost instalat conform proiectului la momentul construcției”, a declarat Vasile Gribincea, purtător de cuvânt al Red Union Fenosa.

Locatarii blocurilor de pe Tudor Vladimirescu din Durlești vor să scape de probleme și insistă ca acest panou electric să fie scos din clădire sau înlocuit cu unul nou.