Organul de drept a admis recursul depus şi a decis casarea integrală a hotărârii din 28 martie anul curent a Curții de Apel Chișinău. „Se admite integral acțiunea depusă de Anatol Ciubotaru împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, persoane terțe Andrei Uncuță, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale privind contestarea actului administrativ și restabilirea în funcție. Se restabilește Anatol Ciubotaru, începând cu 24 martie 2020, în funcția de director al IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, se arată în document. Decizia este irevocabilă.

Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcţie pe 24 martie, după ce a testat la un laborator privat patru medici care lucrau cu bolnavii de COVID-19 din secția de terapie intensivă. Atunci, premierul Ion Chicu declara că decizia de a face modificări la nivelul managementului SCR a fost luată cu scopul „de a spori capacitățile instituției de a face față provocărilor epidemiologice”. În locul lui Anatol Ciubotaru a fost numit director Andrei Uncuța.

La două săptămâni după decizia de eliberare din funcție, medicul-chirurg Anatol Ciubotaru deja se ocupa de elaborarea unui program de prevenire a îmbolnăvirii medicilor din Centrul de diagnosticare și triere a pacienților infectați cu COVID-19 din Hanovra, Germania, transmite IPN.