Mariana Brăilean are cinci copii. Trei fete de un an, 7 și 10 ani, şi doi băieţi - de 3 și 5 ani.

Deși au rămas zile numărate până la începutul anului școlar, două fete școlărițe nu au ce îmbrăca. Nu au nici ghiozdan pentru școală.

Doi ani la rând, Anișoara a purtat același ghiozdan, care nu mai este bun.

Femeia crește singură copiii, cu o indemnizație de 640 de lei, pe care o primește pentru cea mai mică, Lenuța.

De la tatăl copiilor nici nu așteaptă vreun ajutor.

Vara aceasta, femeia a plecat de la soț și trăiește în casa surorii din Salcia, a cărei viață nu este mai ușoară. 24 de ani a lucrat cu un salariu mizer la grădinița din sat.

Ea a muncit și în străinătate, însă a revenit acasă ca să fie alături de mezina, Magdalena. Anul trecut a rămas și fără soț, care a suferit în războiul de pe Nistru. Ca să acopere cheltuielile pentru operația fiicei sale, femeia a muncit vara aceasta într-o livadă din Orhei.

Un lucru stabil nu găsește în sat, iar de la stat primește mai puțin de 500 de lei.

Acum, cei cinci copii ai surorii și cu fiica Svetlanei dorm toți pe vatră și împart puținele haine și jucării pe care le au. Micuţa Magdalena ne-a spus că își dorește mult o păpuşă.

Sora femeii, Mariana, tot nu are unde lucra. Spune că dacă ar avea o căsuță în raion ar putea munci cusătoreasă la fabrică.

Toţi cei care sunt gata să le ajute pe cele două surori, pot suna la 0693 36 214 sau 0685 51 897. Donaţiile pot fi făcute în contul bancar afişat pe ecran. Transferurile pot fi făcute în lei, euro și dolari.