„M-am angajat în campanie pentru a salva Chișinăul de Ion Ceban, Igor Dodon și PSRM care, în cazul unei victorii, vor duce la o izolare a Chișinăului și a RM. Vom duce până la capăt această cruce și vom depune efort ca Ceban să nu ajungă la conducerea Chișinăului”, a declarat Țâcu.

„Nu-mi retrag niciun cuvânt în privința lui Năstase. Sunt un om al cuvântului. Suportul meu personal și al PUN în turul doi va fi condiționat de angajamentul ferm de a nu avea nicio colaborare cu PSRM și constituirea unei alinațe proeuropene și proromânești pentru Chișinău”, a adăugat acesta.

Octavian Țâcu, care a acumulat circa 5 la sută din voturi, spune că va activa în continuare în calitate de deputat.

„Cele 5% - atât carcater și demnitate a avut orașul Chișinău, plus, minus 2 procente pe care nu le pot pretinde de la alți candidați. Aceste 5% vor avea întotdeauna respect din partea mea”, a mai spus Țâcu.

Precizăm că, după procesarea a 306 procese verbale din cele 307 din municipiul Chișinău, rezultatele preliminare arată că candidatul PSRM, Ion Ceban, a obținut 40,16% din voturi, iar candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase – 31,09% din voturi.