Sprijinită de un grup de 25 de organizații de sănătate și de luptă împotriva cancerului, inclusiv Consiliul de Cancer din Australia, această campanie de promovare a exercițiului fizic, în calitate de component esențial al tratamentului, este argumentată științific.

Autorul principal, profesoara Prue Cormie de la Universitatea Catolică din Australia, a declarat că demersul se întemeiază pe o evidență „indiscutabilă”. „Realmente, suntem la nivelul în care știința ne spune că renunțarea la exercițiu pentru bolnavii de cancer poate fi periculoasă”, a spus Cormie.

„Exercițiul este cea mai bună medicină pentru oamenii care suferă de cancer. Noi știm că oamenii care practică sportul au efecte secundare ale tratamentului mult mai minore – oboseala, suferință mintală, calitatea vieții”.

„Aceștia au de asemenea un risc mai mic la recrudescența maladiei sau cel de a muri din cauza acestei boli, a declarat Cormie.

„Dacă efectele exercițiului ar putea fi puse într-o capsulă de pilulă, ar fi prescris oricărui pacient de cancer de oriunde și este considerat deosebit de important în tratament”, a mai spus ea.