Potrivit autorităților, urmează să fie aplicat un tarif diferențiat după categoria de confort - 60 de bani pentru un kilometru în cazul categoriei de bază și 70 de bani pentru un kilometru în cazul categoriei de confort.

În continuare, mijloacele de transport urmează să fie verificate pentru a fi stabilită categoria în care se încadrează. Criteriile de confort se vor referi la exteriorul și interiorul mijlocului de transport, curățenie, distanța dintre scaune, tapițerie, starea scaunelor, etc.

Procesul va dura începând cu 1 februarie și până pe 1 octombrie. Ulterior, gradul de confort al mijlocului de transport va fi marcat pe parbriz.

Precizăm că operatorii de transport au organizat mai multe proteste în care au solicitat ca tarifele pentru transportul regulat de pasageri în traficul naţional să fie majorat până la 92 de bani pentru un kilometru.

Ministerul Economiei şi Infrastructurii însă spunea că o majorare a tarifului nu poate avea loc până când nu vor fi îmbunătăţite condiţiile de transport al pasagerilor.