Potrivit IGSU, cel mai mult au fost afectate satele Roșu, Etulia, Chircani, Cucoara a raionului Cahul, dar și localitatea Ciobalaccia a raionului Cantemir.

Aici pompierii au intervenit în peste 20 de cazuri pentru pomparea apelor din gospodăriile  particulare, beciuri și mai multe case.

Mai mult, în satul Cucoara, salvatorii au evacuat patru persoane inclusiv doi minori din casele inundate. Totodată în același sat  angajații IGSU în comun cu localnicii au efectuat lucrări de reconstrucție a unui segment de dig ce a fost afectat în urma viiturii.

Ploile abundente au afectat mai multe regiuni din nordul și centrul republicii. Astfel, intervenția pompierilor a fost necesară în raionul Edineț după ce o porțiune de aproximativ de 5 m din barajul de protecție a unui lac din apropierea satului Cepeleuți a fost deteriorată.

Pentru a preveni pericolul de inundații a mai multor case de locuit salvatorii au efectuat lucrări de pomparea apei din lac în râul Racovăț.

Din cauza precipitațiilor au fost inundate parțial 15 grădini particulare. Totodată, în urma ploilor au fost deteriorate în total  2.85 km  de drumuri locale în localitățile Șaptebani, Alexandrești, Borosenii noi și Răcăria a raionului Râșcani.

Mai mult, în raionul Glodeni și Râșcani pompierii au pompat apa din 14 beciuri din gospodăriile particulare. 

Angajații Secției situațiilor excepționale Șoldănești au efectuat  lucrări de deblocare a carosabilului, după ce rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci în localitățile Glinjeni și Mihuleni.

Conform IGSU, în raionul Basarabeasca au fost înregistrate ploi puternice cu grindină ce au afectat mai multe terenuri agricole , iar la Fălești au fost inundate 5 grădini particulare.

În raioanele afectate în urma condițiilor meteorologice nefavorabile lucrează Comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea prejudiciilor materiale.