Iurie Reniţă a vorbit, într-un interviu pentru Adevărul, despre situaţia politică dar şi despre justiţia din Republica Moldova.

"Îi dorim doamnei Kovesi să reuşească la Bruxelles, dar dacă nu reuşeşte, să ştiţi că cu braţele deschise, frăteşte, o aşteptăm la Chişinău şi nu doar pe ea, dar şi echipa care ar putea s-o însoţească şi sperăm mult să reuşim. S-au făcut propunerile legislative care să permită acest lucru, chiar dacă n-au cetăţenia Republici Moldova, dar nu-i o problemă, că am putea să-i oferim această cetăţenie în câteva zile", a menţionat Reniţă.

Ambasadorul a mai declarat că este adeptul ferm al acestui lucru, şi că prim-minstrul Maia Sandu a adresat deja mesaje Laurei Codruţa în acest sens, însă toate acestea se vor discuta pe data de 2 iulie când prim-ministrul Maia Sandu va merge într-o vizită oficială la Bucureşti.

"Ştiu că doamna prim-ministru Sandu a adresat mesaje, vedem acum, în funcţie şi de doleanţa şi de disponibilitatea ei. A fost o doleanţă a noastră, vedem şi cum va reacţiona doamna Kovesi. Sperăm mult să dea un mesaj pozitiv", a afirmat Iurie Reniţă.