Părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din țara noastră în mai multe domenii prioritare, anunță Serviciul de presă al Guvernului.

Astfel, Maia Sandu a informat oficialii UE despre eforturile Guvernului în combaterea corupției, reformarea justiției, restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, prevenirea spălării banilor, precum și în investigarea furtului bancar.

Raportorii Consiliului Europei s-au mai interesat care sunt alte domenii prioritare ale Executivului, la care Premierul a menționat infrastructura, educația și sănătatea.

„Oficialii UE au apreciat curajul Guvernului Maia Sandu de a iniția schimbări atât de semnificative în țară, în doar câteva luni și au reiterat deschiderea Consiliului Europei pentru a acorda în continuare suportul necesar țării noastre în implementarea reformelor asumate”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Evaluările Grupului de raportori pentru democrație vor fi prezentate în cadrul unei reuniuni cu întreg Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, în format extins.