Opt persoane au fost salvate de serviciile de urgenţă şi pompieri, iar o persoană este dată dispărută, potrivit sursei citate.

Potrivit serviciilor de urgenţă, incendiul a izbucnit în timpul operaţiunilor de reparare a unei unităţi de alimentare.

Peste 400 de persoane se aflau pe navă când a izbucnit incendiul.

Incendiul nu era stins la jumătatea zilei și se întindea pe 600 de metri pătrați, a afirmat o sursă anonimă pentru agenția Interfax.

Serviciul de presă al centrului naval de reparaţii Zvyozdochka a comunicat că specialiştii care lucrează la bordul navei au fost evacuaţi.

Unicul portavion al Rusiei, bătrânul Amiral Kuznețov este supus unor lucrări de reparație și mentenanță de la începutul lui 2017, prevăzut pentru a dura până în 2021.

Lansat în 1990, Amiralul Kuznețov a fost amplasat în ultimii ani în Mediterana, în cadrul intervenției rusești în Siria. Nu a mai suferit reparații majore din 1997.

În octombrie 2018, o macara de 15 metri s-a prăbușit pe puntea portavionului, din cauza unei întreruperi de curent care a oprit pompele și a determinat scufundarea docului plutitor - singurul de acest gen din Rusia - la care nava era amarată.

În ultimii zece ani, trei incendii au izbucnit pe submarine rusești la care se efectuatu lucrări de reparații. Experții au invocat nerespectarea recurentă a normelor de securitate pe șantierele navale rusești.

14 marinari au murit în iulie 2019 în urma unui incendiu la bordul unui submarin de cercetare al unei unități de elită a Marinei ruse, în timp ce efectua o misiune de antrenament în Marea Barents.