Următoarea ședință de judecată în acest dosar a fost programată pentru 28 ianuarie, atunci când ar urma să fie pronunțat ultimul cuvânt. Precizăm că dosarul a fost pornit după ce Sorin Paciu, un tânăr de afaceri în vârstă de 34 de ani, a fost omorât, în 2012, la o vânătoare.

În 2015, Judecătoria Făleşti l-a condamnat pe fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, Gheorghe Creţu, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru omor din imprudență şi vânat ilegal. Creţu a fost obligat să plătească despăgubiri de aproape un milion de lei familiei Paciu, dar şi să plătească lunar 1500 de lei fiicei decedatului, până la împlinirea majoratului.

Ion Lupu, fostul director al Moldsilva, a fost achitat pe toate cele cinci capete de acuzare, pe motiv că nu s-a constatat fapta infracţiunii. Denis Eremciuc şi Valeriu Svistun, ceilalţi inculpaţi, au fost şi ei achitaţi din aceleaşi motive. Precizăm că, pe 23 decembrie 2012, la vânat mistreţi în Pădurea Domnească au mers peste 30 de oameni de afaceri, judecători şi procurori. Printre aceștia, fostul procuror general, Valeriu Zubco, şi actualul preşedinte al Curţii de Apel Chișinău, Ion Pleşca.