Mai multe bombardiere de diferite tipuri, inclusiv cu rază lungă de acţiune sau cu capabilitate nucleară, au desfăşurat exerciţii la o bază aeriană din regiune, au informat forţele aeriene chineze.

"O divizie a Forţelor Aeriene ale Armatei de Eliberare a Poporului (PLAAF) a organizat recent multiple exerciţii cu bombardiere de tip H-6K. Acestea au aterizat pe insule şi recife din Marea Chinei de Sud, în scopul de a ne îmbunătăţi capabilitatea de a ajunge în orice punct al teritoriului şi de a putea efectua lovituri în orice moment", se arată în comunicat.

În comunicat se menţionează că pilotul bombardierului H-6K a efectuat antrenamente de atac asupra unor ţinte desemnate din mare şi apoi a aterizat pe un aeroport din zonă.

Statele Unite au trimis nave de război în regiunea Mării Chinei de Sud pentru a contracara pretenţiile teritoriale ale Chinei, care de asemenea reprezintă şi un motiv al disputelor cu Vietnam, Phillipine, Taiwan, Brunei şi Malaezia, scrie mediafax.ro.

Trupele chineze deţin baze aeriene, sisteme de comunicaţii şi radar, cât şi armament de apărare, inclusiv piste de aterizare speciale pentru avioanele militare.