„În perioada ianuarie 2014 – februarie 2017, conducerea Clubului de fotbal, prin includerea în documentele contabile, fiscale sau financiare a unor date denaturate privind veniturile sau cheltuielile și efectuarea achitărilor neoficiale către staff-ul tehnic și jucătorii clubului în sumă de circa 3 000 000 de euro (circa 60 000 000 de lei), au prejudiciat bugetul public național cu peste 10 milioane de lei”, spun procurorii.

În timpul percheziţiilor au fost depistate dispoziții de încasare a numerarului, acte de evidență contabilă dublă, înscrisuri care reflectă cheltuielile realizate de către conducerea clubului de fotbal, precum și înscrisuri care confirmă procurarea unui alt club de fotbal de la factorii de decizie ai acestuia contra sumei de 350 000 de euro.

După efectuarea perchezițiilor, procurorii au audiat personalul clubului și fotbaliștii sub aspectul salariilor în plic și a meciurilor trucate.

Potrivit informaţiilor, directorul clubului de fotbal din 27 septembrie 2017 nu se află pe teritoriul Republicii Moldova.

În conformitate cu rezultatele controlului fiscal, cauza penală în privința factorilor de decizie a clubului va fi remisă în instanța de judecată, făptuitorii riscând pedeapsa cu închisoare de până la şase ani sau amendă în mărime de la 167500 la 267500 de lei.