La şedinţele Biroului Executiv şi Biroului Politic Naţional ale PNL de luni, Rareş Bogdan este posibil să fie validat să preia şefia PNL Bucureşti, înlocuindu-l pe Cristian Buşoi, au mai precizat sursele Mediafax. Schimbarea lui Buşoi vine şi după ce organizaţia PNL Bucureşti a obţinut un scor foarte slab la alegerile europarlamentare, cam jumătate din scorul general al partidului.

Prin urmare, este destul de probabil ca la BEX şi BPN să fie formalizată decizia de schimbare a lui Cristian Buşoi, care a candidat pe locul al nouălea la alegerile europarlamentare pe lista PNL.

Conducerea partidului ar mai putea formaliza şi înlocuirea lui Florin Alexe de la şefia PNL Sector 3, o decizie luată de liberali în martie 2018, dar care a întârziat să fie pusă în aplicare. Motivul schimbării lui Florin Alexe este „pactizarea” cu PSD, în contextul relaţiei şi colaborării sale cu primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă.

Şi Cristian Olteanu ar putea fi demis de la şefia PNL Sector 5 au mai spus sursele citate.

Până în prezent, singurul liberal care şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei este consilierul general Ciprian Ciucu. Totuşi, surse liberale au precizat, pentru Mediafax, că acesta nu va fi susţinut de conducerea partidului, însă este posibil să fie nominalizat pentru a candida la o primărie de sector, posibil Primăria Sectorului 1.

Liberalii se vor reuni, la Parlament, în şedinţa Biroului Executiv, luni de la ora 11.00, urmând ca de la 13.00 să aibă loc Biroul Politic Naţional.