Potrivit legislatorului, rezultatele testului au venit astăzi dimineața. „Nu are simptome. Este în autoizolare. Ultima dată am văzut-o șase zile în urmă”, a precizat Alexandru Slusari.

La rândul său, vicepreședintele Platformei DA afirmă că a fost testat negativ la COVID-19. Chiar și așa, deputatul va rămâne în autoizolare timp de o săptămână, apoi va face repetat testul.

„După discuția cu medicul de familie, mai stau încă șapte zile în autoizolare. Restul colegilor sunt la muncă”, a menționat Alexandru Slusari.

Ceilalți membri ai fracțiunii Platforma DA au ieșit din autoizolare, întrucât testele au fost negative.

Fracțiunea a cerut convocarea pe parcursul zilei de astăzi a Biroului Permanent care să decidă stabilirea următoarei ședințe plenare a Parlamentului pentru vineri, 29 mai.

„Categoric nu susținem ideea unor deputați din majoritatea parlamentară să blocheze activitatea legislativului pentru două săptămâni. Nu ar trebui să existe nici o diferență dintre aleșii poporului și medici, polițiști, vameși din prima linia, care imediat după testarea se întorc la muncă”, a comentat Alexandru Slusari.

Platforma DA acuză majoritatea parlamentară că, prin introducerea carantinei artificiale, tergiversează adoptarea legii cu privire la organizațiile necomerciale, ultima condiția pentru legislativ în vederea obținerii tranșei a doua din asistența macrofinanciară din partea UE.

Precizăm că decizia de testare a deputaților și angajaților din cadrul Secretariatului Parlamentului a fost luată după ce deputatul PD Eugeniu Nichiforciuc a fost depistat pozitiv la coronavirus.