Primul proiect prevede acordarea unui ajutor lunar de 500 de lei tuturor veteranilor de război, iar cel de-al doilea acordarea unui ajutor persoanelor care au fost rănite în timpul luptelor. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale la evidență sunt 1024 de veterani care s-au ales cu grade de dizabilitate.

„Azi vom depune cele două proiecte la secretariat. Solicităm ca veteranilor de război care au grade de dizabilitate să li se plătească lunar, suplimentar la pensiile mici - 1500 lei, celor care au fost răniți grav, sunt doar 87 de persoane. Să li se achite câte 1000 de lei celor cu răni mai puțin accentuate – 622 persoane și câte 750 lei – pentru cei cu răni medii. Este vorba de 315 persoane.

Suntem martori la ceea ce se întâmplă acum în PMAN. Acest fapt înseamnă că lumea nu mai suportă bătaia de joc, nu suportă ca guvernanții să-i umilească, să le insulte memoria celor care au fost răniți ori și-au pierdut viața în 1992 Avem speranțe că vom avea susținerea în plenul Parlamentului din partea celorlalți deputați din PSRM și PDM”, a spus Chiril Moțpan.