Grupul infracțional era constituit din două persoane - unul dintre ei fura lucruri, fiind angajat al unei companii care prestează servicii handling de încărcare și descărcare a bagajelor pe Aeroport, iar al doilea le vindea. Ambii sunt cetățeni moldoveni, unul de 22 de ani și altul de 30 de ani.

După două săptămâni de filaj și analize operative, operațiunea de reținere în flagrant a fost desfășurată ieri dimineața, pe Aeroportul Internațional din Chișinău.

Polițiștii de frontieră au constatat că aceștia acționau doar la cursele care aveau ca destinație orașul Istanbul, iar din bagajele pasagerilor sustrăgeau doar obiecte mărunte și costisitoare - telefoane mobile, gadgeturi, ceasuri, etc. Totodată, a fost stabilită identitatea mai multor persoane cărora le-au fost vândute bunurile furate, acestea fiind preluate drept probe.

În continuare, cazul este cercetat pentru acumularea probelor suficiente și pentru identificarea și altor persoane care au avut de suferit.

Bănuiții a fost reţinuți pentru 72 de ore şi sunt cercetați penal pentru furt. Conform legislaţiei în vigoare, aceștia riscă o amendă de la 650 la 1350 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 4 ani.