Itaxi pune la dispoziția cadrelor medicale o flotă de 900 de mașini de taxi, pentru călătorii gratuite la și de la cele mai importante spitale din Chișinău.

„Considerăm că este esențial să ajutăm, în modul în care putem, oamenii în mâinile cărora ne punem sănătatea și chiar viața, în aceste momente dificile. Astfel, am decis ca, pe parcursul întregii luni martie, cadrele medicale să beneficieze de călătorii gratuite pe raza Chișinăului, în primă instanță, către și de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican, CNSMPU Spitalul de Urgență. Analizăm și introducerea altor centre medicale în listă, în funcție de necesități, dar și ajustarea perioadei de gratuitate, în funcție de factorii externi", declară reprezentanții itaxi.

Cadrele medicale trebuie doar să apeleze numerele 14222, 14428 sau 14999 și să prezinte legitimația, pentru a beneficia de călătorie gratuit. În momentul plasării comenzii telefonice, utilizatorii anunță codul unic asociat acestei gratuități, 1122. De asemenea, călătoriile fără cost sunt disponibile și prin aplicația itaxi, atunci când comenzile sunt făcute cu pornire de la spitalele menționate.

Cele 900 de automobile disponibile fac parte din categoriile Confort și Standard și pot fi comandate zilnic, între orele 07:00 și 21:00.