Accesarea RePatriot App va permite românilor din străinătate să se informeze despre locurile de muncă în țară, parteneriate, programe de investiții, servicii, evenimente, networking ori pur și simplu să se informeze despre evenimentele de acasă.

„Deși distanțați fizic, în vremuri de maximă distanțare socială la nivel global, RePatriot pune la dispoziția românilor de pretutindeni un ‘fir albastru’ invizibil dar foarte puternic, ce conectează instant cele două părți ale aceluiași popor, diaspora cu cei de acasă, prin intermediul RePatriot App. Aplicația a fost dezvoltată și integrată de RePatriot cu scopul de a apropia românii de pretutindeni și este realizată cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”, menționează autorii inițiativei.

Aplicația este lansată sub sloganu “Români de pretutindeni, uniți-vă! Prin RePatriot App.”

Autorii mai menționează că aplicația va avea ca scop prezentarea de oportunități de afaceri, susținând revenirea românilor acasă și atragerea de investiții în România. În plus, va avea un aport important la întărirea identității românilor din Diaspora.