Totodată, liderul PCRM spune că din acest motiv, formațiunea a hotărât să se axeze mai mult pe lista de candidați pentru funcțiile de consilieri municipali. Vladimir Voronin spune că pe listă candidații au fost puși, inițial, în ordine alfabetică, iar în timpul campaniei va fi stabilită o altă ordine, în funcție de reușitele fiecăruia. „Oamenii aceștia toți sunt membri de partid”, a specificat politicianul.

În opinia președintelui PCRM, Consiliul Municipal Chișinău trebuie să aibă autoritate asupra primarului, dar nu invers. Totodată, Vladimir Voronin spune că municipiul Chișinău s-ar putea pomeni la un moment dat cu doi primari. Aceasta pentru că la alegerile precedente liderul PPDA, Andrei Năstase, a fost ales primar cu majoritate de voturi. Și dacă Curtea Europeană a Drepturilor Omului spune că nu a fost corectă decizia instanței de a invalida mandatul lui, iar pe 20 octombrie este ales un alt om în fruntea Primăriei capitalei, ne-am putea pomeni cu o situație jenantă cu doi primari.

Totodată, pentru primăriile și consiliile locale din țară încă nu s-a încheiat procesul de selectare a candidaților din partea PCRM, a mai spus Voronin, citat de IPN.