Cazul a avut loc pe 18 ianuarie curent, când cei doi indivizi, de 39 și 48 de ani, unul din Chișinău și altul din Strășeni, au venit în ospeție la victimă, unde au consumat împreună băuturi alcoolice.

Potrivit poliției, la un moment dat între aceștia s-a iscat un conflict, iar indivizii au bătut cu bestialitate gazda, cu pumnii și picioarele, după care au părăsit locuința de pe strada Alexandru cel Bun din capitală.

Cadavrul bărbatului a fost găsit a doua zi de concubina acestuia, care a și alertat poliția.

În urma expertizei medico-legale s-a stabilit că bărbatul a decedat în urma loviturilor primite, îndeosebi în regiunea abdomenului.

Suspecții au fost reținuți, iar în cadrul audierilor şi-au recunoscut vinovăţia, povestind cu lux de amănunte circumstanţele în care a avut loc crima. Potrivit lor, conflictul s-a iscat după ce au băut alcool și și-au adus aminte de unele neînţelegeri anterioare.

Aceștia se află în prezent în izolator pentru 72 de ore. Aceștia riscă de la 15 până la 20 ani de închisoare sau detenţie pe viaţă. Anterior, făptașii au fost judecați pentru comiterea mai multor infracțiuni.