Responsabilii de la Primărie au venit și cu următoarele precizări:

„Stația de epurare a apelor uzate din Capitală funcționează în regim normal. Avarii sau alte defecțiuni care ar pune în pericol activitatea acestui obiectiv, n-au fost atestate în ultima perioadă.

chisinau.mdchisinau.md

Procesul tehnologic de epurare a apelor uzate se desfășoară în conformitate cu prevederile normativelor de exploatare tehnică a sistemelor de alimentare cu apă şi evacuare a apelor uzate din localităţi. Acestea au fost constatările grupului de lucru format din reprezentanți ai S.A. „Apă-Canal Chișinău”, ai subdiviziunilor de profil și consilieri municipali, care au verificat situația pe teren, pe parcursul zilei de luni, la Stația de epurare a apelor reziduale.

chisinau.mdchisinau.md

În acest context, Primăria municipiului Chișinău a solicitat Centrului municipal de sănătate publică și Inspectoratului pentru protecția mediului să preleveze probe pentru determinarea sursei poluării. De asemenea, urmează a fi desfășurate verificări tematice la întreprinderile care activează în preajma Stației de epurare a apelor reziduale și în zona de protecție a râului Bâc”, se arată scris în comunicatul emis de Primăria Capitalei.

Jurnal.mdJurnal.md

Amintim că în spațiul online a fost lansată o petiție, prin care oamenii cer soluționarea de urgență a acestei probleme.