„Aceste măsuri trebuie să fie realizate imediat, deoarece cetățenii așteaptă ajutor acum, nu peste o lună-două sau mai multe. În situație excepțională sunt necesare și măsuri excepționale, inclusiv pentru a veni în ajutorul oamenilor și businessului. În aceste condiții, fracțiunea PSRM a făcut uz de dreptul său regulamentar să nu participe la ședința Parlamentului de astăzi, ca și opțiune politică în sprijinul măsurilor luate de Guvernul Chicu”, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

Totodată, fracțiunea parlamentară a PSRM reiterează sprijinul pentru toate acțiunile Guvernului Chicu în perioada de pandemie.

„Deși coronavirusul reprezintă un pericol eminent la adresa întregii lumi, ritmul de creștere a noilor cazuri de COVID-19 în Moldova este mai lent comparativ cu alte state europene. Aceasta demonstrează că autoritățile noastre au luat măsuri corecte de limitare a răspândirii virusului”, se mai spune în comunicat.

Precizăm că deputații PSRM și PD au lipsit astăzi de la ședința Parlamentului în cadrul căreia urma să fie examinată legea anticriză pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea. Din lipsă de cvorum, ședința a fost anulată.