„Vreau să vin la Primărie, deoarece eu cunosc toate schemele din interior. De douăzeci de ani lucrez și supraveghez activitatea primăriei”, a declarat Ivan Diacov.

Acesta a declarat în fața presei că Renato Usatâi i-ar fi cedat locul pentru a candida la Primăria Capitalei, deoarece el mai are de îndeplinit promisiunile făcute bălțenilor.

La rândul său, Renato Usatâi a menționat că echipa de consilieri, în frunte cu Diacov „are toate cunoștințele și posibilitățile de a salva Chișinăul”.

„Mergem în campanie cu sloganul „Salvăm Chișinăul împreună!”, deoarece Chișinăul este cea mai distrusă localitate din Republica Moldova. Chișinăul a fost, în ultimii 15 ani, o arenă de lupte geopolitice și mai puțin s-a ocupat aici de rezolvarea problemelor. Trebuie să renunțăm la discursul geopolitic și să ne apucăm de lucru”, a spus Usatâi.

Precizăm că Ivan Diacov este de profesie jurist, având o experiență de 35 de ani în structurile procuraturii. A activat în Procuratura Chișinău în calitate de anchetator superior pentru cauze speciale, după care procuror-adjunct, iar ulterior a exercitat două mandate de Procuror-șef al mun. Chișinău.