În cadrul unui eveniment în scuarul din fața Teatrului de Operă și Balet, Usatâi a dat asigurări că echipa sa, în frunte cu Ivan Diacov și Ilian Cașu în Consiliul municipal poate realiza aceasta.

„Vor crea un tandem puternic în care Diacov cu ciocanul de lipit, Cașu cu acțiunile colective vor distruge corupția, schemele și „otkaturile” care au existat și la Bălți până în 2015”, s-a arătat convins Usatâi, menționând că Chișinăul are nevoie de un „primar procuror”.

Renato Usatîi a menționat că dorește să schimbe în bine viața tuturor cetățenilor Republicii Moldova. „Am început la Bălți, și în alte orașe, și sunt sigur că o vom face și la nivel național Nu mai vreau să văd oameni flămânzi, oameni care nu au posibilitatea să achite pentru încălzire, oameni care pot să moară doar când le arăți prețul la medicamente”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

Totodată, Renato Usatîi a criticat acțiunile PSRM și ale Igor Dodon care, în opinia sa, vrea să preia metodele și schemele oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Usatâi a promis că nu va permite „un nou Plahotniuc” în Moldova și a organizat o scurtă acțiune de protest în fața președinției pentru a-l atenționa pe Dodon să nu întreacă limitele.