View this post on Instagram

Our hearts go out to all Australians as they cope with these devastating bushfires. Amazon is donating 1 million AU dollars in needed provisions and services. Find more about it and learn how customers can help as well. Link in bio.

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos) on

Cu toate acestea, fondatorul Amazon a fost aspru criticat pentru donația sa mică comparativ cu valoarea de piață a companiei pe care a fondat-o și pe care o conduce, sau cu averea sa personală, relatează digi24.ro.

Averea lui Bezos nu reflectă salariul său anual la Amazon, în valoare de puțin peste 80.000 de dolari, fiind compusă în mare parte din participația deținută la companie.

În 2018, Bezos a câștigat suma donată (690.000 de dolari) la fiecare 5 minute. În 2019, fondatorul Amazon a trecut printr-un divorț costisitor, pierzând 46 de miliarde de dolari. Chiar și așa, în intervalul 2 octombrie 2019 - 13 ianuarie 2020, averea sa ar fi crescut cu 3,5 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Forbes, astfel încât Bezos a câștigat 34 de milioane pe zi sau 23.600 de dolari pe minut. Astfel, ar fi avut nevoie de 30 de minute pentru a câștiga suma donată.

Criticii au evidențiat că donația companiei lui Bezos, cu o valoare de piață de 936 de miliarde de dolari, este mai mică decât cea făcută de trupa Metallica, compania Facebook sau Kylie Jenner.