Potrivit primarului de Bălți, oamenii din Corlăteni, care muncesc în Bălți într-un număr impunător, cer de mai mult timp ca localitatea lor să fie parte a municipiului Bălți, iar reabilitarea aeroportului existent sau construcția din temelie a unuia nou le-ar aduce acestora numeroase beneficii.

„Dacă azi e să se iasă în întâmpinarea oamenilor și de eliminat politicul, atunci trebuie să se ia în considerare dorința acestor oameni, care de mulți ani vor să devină parte a municipiului Bălți, ceea ce e logic, pentru că 80% din ei lucrează la Bălți și automat, în municipiul Bălți va apărea un Aeroport.

Dacă e vorba de Florești sau Corlăteni, decideți dvs, dar ca o dezlegare a situației, consider că Bălțiul, ca primul oraș din țară după mărime și numărul de locuitori, merită un Aeroport”, a declarat Usatâi în cadrul unei întâlniri cu membrii cabinetului Chicu, primari și președinți de raion din țară.

Într-un live pe Facebook Renato Usatâi a mai spus că oamenii vor avea de câștigat în urma includerii satului Corlăteni în componența municipiului Bălți și construirea unui Aeroport în localitatea vizată. Potrivit lui, localnicii ar putea beneficia de transportul municipal, iar în zonă ar putea fi atrași investitori.