„Pentru clarificarea situaţiei, agentul consular al Ambasadei Republicii Moldova la Madrid s-a deplasat la faţa locului. De asemenea, Ambasada a notificat autorităţile locale privind situaţia în cauză, iar organele de anchetă investighează cazul”, anunță Ministerul de Externe.

Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, a subliniat că pentru moment este important ca persoanele respective să fie asigurate cu un loc de cazare până la repatrierea lor în Republica Moldova, în acest sens, prin eforturile misiunii diplomatice, fiind parţial identificată această posibilitate.

”În ceea ce ţine de alte aspecte ale acestui caz, atât autorităţile spaniole, cât şi cele moldoveneşti sunt în contact şi întreprind toate măsurile necesare pentru elucidarea şi soluţionarea pozitivă a situaţiei”, a menționat ambasadorul Violeta Agrici.

În imaginile video publicate de activistul civic Oleg Brega, cetățenii moldoveni spun că au fost duși în Spania la strâns usturoi, fiindu-le promiși cinci euro pe oră, dar au ajuns în condiții mizerabile și abia de câștigă pentru mâncare și chirie.