Analistul politic Victor Ciobanu consideră că Europa ar fi devenit o destinaţie mai puțin convenabilă pentru Plahotniuc şi firmele sale. Astfel, el se refugiază în acele jurisdicţii unde nu va fi întrebat despre provenienţa banilor.

Totodată, Victor Ciobanu a remarcat că ar fi bine ca în declaraţiile de avere ale politicienilor să fie incluse nu doar informaţii despre venituri şi cheltuieli, dar şi despre sumele plătite la bugetul de stat.

Vorbind despre zonele offshore, vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari a remarcat că în acest şir al evenimentelor se înscrie perfect „legea amnistiei fiscale” şi programul privind acordarea cetățeniei moldoveneşti contra investițiilor.

El susține că ar fi vorba despre o schemă de legalizare a banilor furați din bănci, dar şi despre crearea unor condiţii pentru ca anumite persoane din statele arabe să cumpere terenuri agricole din Republica Moldova.

L-am sunat pe Vladimir Plahotniuc pentru a afla de la el un răspuns la acuzaţiile aduse de invitaţii emisiunii „Ora expertizei”, dar șeful PD nu ne-a răspuns la apeluri.