La 19 ani, India MacDonnel este doar unul dintre adolescenții australieni care au fost nevoiți să lupte cu focul pentru a se salva.

În primele ore ale lui 2020, în timp ce lumea întreagă sărbătorea un nou an, alături de tatăl ei, fata a încercat să oprească flăcările care i-au cuprins casa doar cu un furtun atașat la instalația de apă, scrie Digi24.

„Tată!!!! O, Doamne! Nu, nu, nu! Arde casa! Nu pot să respir!” - se aude strigând adolescenta în timp ce încearcă să limiteze pagubele.

Incendiul a fost însă necruțător și o mare parte din proprietate a ars. La fel s-a întâmplat și cu sute de alte proprietăți din sud-estul țării. Sunt sute de sinistrați și alte zeci de mii de oameni care au primit ordin de evacuare.

De la începutul sezonului de incendii, în octombrie, au ars peste 5 milioane de hectare de vegetație, o suprafață mai mare decât Elveția. Bilanțul tragediei este completat de moartea a 500 de milioane de animale, distrugerea vegetației de pe cinci milioane de hectare și a peste o mie 400 de case.

Autoritățile au instituit pentru o săptămână starea de urgență. Localnicii din zonele afectate nu au voie să aprindă focuri, iar consumul de apă a fost raționalizat.