Într-un caz ce aminteşte de filmul „Terminalul”, cu Tom Hanks ca protagonist, germanul de 41 de ani se afla în tranzit, dar a rămas blocat pe aeroport după ce India a suspendat cursele aeriene din cauza pandemiei de coronavirus.

Bărbatul, care venea de la Hanoi, a pierdut conexiunea spre Istanbul pe 17 martie.

Germanul, a cărui poveste a apărut luni în presa locală, s-a îmbarcat marţi dimineaţă într-un zbor umanitar spre Amsterdam.

„Şi-a făcut singur o rezervare la un zbor KML spre Amsterdam. Nu avem idee care îi este destinaţia finală”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Tushar Makkar.

Potrivit unor responsabili ai securităţii aeroportuare, bărbatul a spus că ar putea avea probleme cu justiţia în ţara sa şi, de aceea, a refuzat să se întoarcă. India nu i-a emis viză după ce le-a declarat autorităţilor că avea cazier.

Surse oficiale de la Berlin au afirmat că guvernul s-a aflat în contact cu bărbatul şi s-a oferit să-l aducă acasă. Sursele nu au confirmat nicio informaţie privind presupuse fapte penale din trecut ale germanului.

Pe aeroportul din New Delhi, el şi-a petrecut zilele navigând internet, vorbind cu prieteni şi cu familia la telefon, plimbându-se prin terminal şi interacţionând cu personalul de curăţenie şi de securitate.

„I-am pus la dispoziţie hrană, apă, haine curate, pastă de dinţi şi alte lucruri esenţiale. A dormit pe paturi, bănci, uneori pe podea”, a relatat un poliţist.

Filmul „Terminalul”, regizat de Steven Spielberg şi având premiera în 2004, s-a bazat pe povestea adevărată a unui iranian care a trăit în incinta aeroportului parizian Charles De Gaulle vreme de 18 ani.