"Au fost vizaţi de atac al teroriştilor din Boko Haram în satul Balagallaye din regiunea Boboshe, la exterior de Bama", a spus el sub acoperirea anonimatului, scrie Agerpres.

Vineri, militarii primiseră informaţii indicând că "circa o sută de terorişti" s-au adunat la Boboshe. Ulterior, soldaţii s-au mobilizat pentru a lupta împotriva lor.

"Numai trei maşini au reuşit să ajungă la Bama, celelalte opt şi numeroşi soldaţi sunt daţi dispăruţi. Nu se ştie nimic despre soarta lor", a spus el. "Am pierdut opt maşini. Este mult", a adăugat ofiţerul.

Un membru al unei miliţii proguvernamentale a confirmat acest bilanţ, spunând că "zeci" de soldaţi sunt daţi dispăruţi. "Nu ştim dacă au fugit în natură, au fost ucişi ori au fost prinşi", a adăugat sursa.

"Suntem în plin anotimp al ploilor şi drumurile sunt acoperite de apă. Convoiul militar a fost blocat de noroi şi Boko Haram a deschis focul. A fost o ambuscadă perfectă, iar soldaţii s-au aflat în poziţie slabă", a spus el.

Recrudescenţa violenţei în întreaga Nigerie a pus presiune asupra preşedintelui Muhammadu Buhari care a promis să îmbunătăţească securitatea în cea mai populată ţară din Africa.

Insurecţia Boko Haram care urmăreşte să stabilească un califat islamic în nordul Nigeriei a făcut cel puţin 20.000 de morţi şi peste 2,6 milioane de deplasaţi.