„Există riscul ca alegerile să fie invalidate din cauza factorului pandemic, dar și din cauza neinteresului față de această campanie electorală. Votează pentru stânga, PSRM, cetățenii mai în vârstă sunt cei mai activi la vot, dar și cei mai expuși vulnerabilităților legate de Covid-19, însă sunt mai puțin informați. În localitățile rurale prezența la vot va fi mai mult sau mai puțin cea cu care ne-am obișnuit. În orașe oamenii sunt mai informați și s-ar putea ca acea parte de cetățeni disciplinați și informați despre riscurile covid-19, să fie mai reticenți față de necesitatea de a merge la alegeri, anume din motivul că le este frică pentru sănătatea lor. Eu am avut discuții cu mai mulți cetățeni de la care am auzit că sănătatea celor dragi este mai importantă ca participarea la alegeri”, a declarat Igor Boțan.

„Noi nu știm deocamdată în favoarea cui va juca acest factor pandemic, dar necesitatea de mobilizare există. Sincer vorbiind nu mi se întoarce limba să le spun oamenilor „,mergeți la vot” atât încât există acest risc pentru sănătate lor”, a mai adăugat Boțan.

Totodată, analiștii politici vorbesc despre o epuizare în rândul concurenților electorali, atât încât campaniile acestora se arată a fi cu mult mai pasive decât cele din ultimii ani.

„Candidații par a fi epuizați și se lasă pe o ureche în lipsa evenimentelor fierbinți” , a mai adăugat Igor Boțan.