În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost confirmate alte 366 de cazuri de COVID-19, dintre acestea doar 8 în Transnistria.

În total, au fost efectuate 1646 de teste pe parcursul zilei de astăzi, dintre care primar – 1404 şi repetat – 242.

Din numărul total de cazuri din această zi, 21 sunt lucrători medicali: medici – 8, asistenți medicali – 9, personal auxiliar – 4.

Alte 157 persoane au fost tratate și externate. În total, 6229 persoane s-au vindecat de COVID-19.

Totodată, Ministerul Sănătății anunță despre încă trei decese, numărul celor decedați astăzi ridicându-se la 10, iar numărul total de decese - la 385.

Ultimele victime sunt trei femei, una din Chișinău și două din nordul țării.

În primul caz este vorba despre o femeie de 72 ani, din mun. Bălți, internată la data de 4 iunie la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: diabet zaharat, anemie cronică ferum difictară, edem cerebral.

Altă femeie, de 53 ani, din raionul Fălești, a fost internată la data de 7 iunie, la Spitalul Clinic Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate, cardiomiopatie mixtă.

A treia victimă, o femeie de 59 ani, din mun. Chișinău, fusese internată la data de 1 iunie , la Spitalul Clinic Municipal “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: hipertensiune arterială, hepatită reactivă.