Vladislav Clima, invitat în această seară la „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV, a fost întrebat de moderatorul emisiunii, Vitalie Călugăreanu, cine a solicitat invalidarea alegerilor în Chișinău, în anul 2018, iar Clima a răspuns: „Nu m-a telefonat absolut nimeni, nu ma influențat nimeni. (...) Nu era nevoie ca cineva să o ceară. Faptele erau constate de instanță”.

Vladislav Clima a mai precizat că decizia luată a fost una „nepopulară”, dar corectă și legală, iar presiunea a fost enormă.

„Nu vreau să zic că noi ne-am simțit bine după”, a mai adăugat Vladislav Clima.

Amintim că pe data de 28 iulie Vladislav Clima a fost ales noul președinte al Curții de Apel Chișinău. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Superior al Magistraturii. Vladislav Clima este judecător din 2006, fiind numit în funcție la Judecătoria Ciocana.

În ultimii ani, Vladislav Clima s-a remarcat prin sentințe la mai multe dosare controversate

Magistratul a menținut decizia primei instanțe de anulare a alegerilor primarului mun. Chișinău. Anterior, a dispus atribuirea unui teren de 1,1 ha de la Moldexpo pentru compania Finpar Invest, beneficiarul căreia era Vladimir Plahotniuc și unde se află sediul Holdingul media deținut de fostul lider PDM, decizia fiind ulterior anulată de Curtea Supremă de Justiție.

Clima este cel care a suspendat hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii privind suspendarea din funcție a judecătorului Sternioală Oleg, care ulterior a fost casată de Curtea Supremă de Justiție.

Emisiunea poate fi urmărită integral aici.