Potrivit PCCOCS, bărbatul și-a desfășurat activitatea ilegală în perioada 2018-2019, în cadrul unui grup criminal organizat care funcționa prin intermediul cadrul aplicațiilor electronice „Wire”, „VIPole”, „Telegram”.

Acestea erau administrate din interiorul și din afara Moldovei de către membri ai grupării criminale date, iar acumularea mijloacelor bănești se organiza prin intermediul portmoneelor virtuale în sistemul de plată on-line „QIWI”, înregistrate în baza unor cartele SIM pre-pay (fără contract) ale operatorilor de telefonie mobilă naționali și din alte state.

Drogurile erau livrate în baza comunicării electronice și ascunse în locuri publice, în unele cazuri chiar și la tulpina copacilor, acoperite cu frunze și pământ, în pliculețe confecționate din bandă de izolare.

În urma perchezițiilor au fost ridicate sute de pachețele cu droguri, dar și diferite dispozitive pentru fabricarea acestora și comercializarea.

În aceeași zi, bănuitul a fost reținut și plasat în arest, la solicitarea procurorilor. Ulterior, judecătorii au modificat măsura în control judiciar.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă pedeapsa cu închisoarea de la șapte la 15 ani de închisoare.