Într-o localitate din municipiuș Chișinău, membrii grupului au procurat utilajul necesar pentru creșterea plantelor de canabis în condiții de laborator. Laboratorul a fost amenajat la domiciliul liderului grupării, originar și domiciliat în aceiași localitate, cu vârsta de 35 de ani, care avea rolul de a cultiva, prelucra și repartiza marijuana în doze de consum către ceilalți membri ai grupului care aveau rolul de distribuire a drogurilor consumatorilor.

Reținerea a avut loc la data de 10 martie, când unul dintre membrii grupului intenționa să transporte o cantitate de droguri pentru comercializare. În cadrul percheziției corporale efectuate au fost depistate și ridicate 5 pachețele de tip zip lock, cu masa de aproximativ 10gr, care urmau să fie realizate la prețul de 1000 de lei.

Ulterior, a fost reținut liderul grupării și un alt membru cu vârsta de 30 de ani, iar în cadrul perchezițiilor au fost depistate mai multe ghivece cu plante de cânepă, pentru prelucrare, mai multe recipiente din plastic cu marijuană cu masa totală de peste 4 kg, obiecte destinate producerii, prelucrării și consumului drogurilor, precum și bani în sumă totală de peste 150 000 lei. Drogurile erau realizate cu 50-100 lei per gram, iar în urma realizării, aceștia urmau să obțină un venit de aproximativ 400.000 lei.

Persoanele au fost reținute pentru 72 de ore și urmează să fie prezentate în fața magistraților fiind solicitat prin demersul procurorului aplicarea măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

Acum aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 anI.