”Liderii UE au convenit să prelungească şase luni sancţiunile economice impuse Rusiei”, a anunţat pe Twitter Consiliul European, care reprezintă statele membre UE.

Discuţia cu privire la Acordurile de la Minsk a avut loc după negocierile-maraton pe tema problemei migraţiei, la finalul primei zile a summitului UE la Bruxelles, scrie news.ro.

Aceste sancţiuni au fost decise în vara lui 2014, în toiul crizei ucrainene, la câteva luni după anexarea Crimeei de Rusia, urmată de o ofensivă a rebelilor proruşi în estul Ucrainei.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de susţinerea rebelilor separatişti - cărora le furnizează armament -, ceea ce Moscova dezminte.

UE a impus de asemenea sancţiuni unui număr de 150 de persoane, inclusiv apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, ale căror nume au fost înscrise pe o ”listă neagră”. Averile în bănci europene le-au fost blocate şisunt private de vize în UE.

În concluziile lor, Cei 28 au îndemnat din nou Rusia ”să-şi recunoacă responsabilitatea” în catastrofa zborului MH17, doborât cu o rachetă deasupra Ucrainei în 2014.