„Noi am depus ieri o cerere prin cancelare pentru ca Veaceslav Platon să fie examinat de către un medic. Administrația penitenciarului nu a recționat, ei au așteptat ora 17:00 și au spus că întrevederea este finalizată. Noi am insistat să vină medicul să fie examinat Veaceslav Platon. A venit șeful penitenciarului care a declarat că o să fie examinat de către medic și că el nu cunoștea despre faptul că Platon a fost bătut. Este depusă o plângere la poliție de către Veaceslav Platon și este anexată cererea ca în mod urgent să fie dispusă expertiza medico-legală pentru a constata gradul leziunilor”, a declarat avocatul Alexandru Bodnariuc.

„Eu mă aflam lângă Veaceslav Platon, așezată. Domnul Pântea a luat și a tras masa cu putere, a dat-o într-o parte și în acel moment s-au năpustit colaboratorii Pantera și l-au băgat într-un colț și au începu să-l bată. Și pe mine, care mă aflam în momentul acela în preajmă, m-au lovit. După ce a fost luat pe sus Veaceaslav Platon, eu am luat geanta lui care a rămas acolo. Pe coridor când mergeam însă un colaborator de la Pantera mi-a luat-o forțat. Am o luxație la deget și am chemat ambulanța. Totodată, am depus o plângere la poliție”, susține avocata Elena Leanca.

„Colega mea a fost maltratată pentru simplu fapt că a solicitat asistența medicală a clientului său. A fost maltratată în timpul exercitării meseriei de avocat. Am depus o plângere în procedura de urgență, cred că urmează să fie transmisă după competență Procuraturii, dar suplimentar va mai fi depusă o plângere detaliată despre toate circumstanțele cazului care a avut loc în ziua de ieri”, a declarat avocatul Valeriu Pleșca.

„Tot ce se întâmplă în acest penitenciar este o crimă. Ce s-a întâmplat ieri este o infracțiune excepțional de gravă”, a conchis avocatul Eduard Rudenco.

sursa video: UNIMEDIA