NWS a transmis un mesaj pe Twitter în care spune că un radar al său „s-ar putea să fi detectat un meteorit” lângă Viñales, în Cuba, la o înălțime de circa 8 kilometri. Anterior, serviciul meteo primise mai multe relatări despre un meteorit care fusese văzut traversând cerul în Florida Keys.

Pe de altă parte, localnicii din Viñales spun că au auzit o „explozie uriașă” vineri după-amiază. Încă nu s-a confirmat că zgomotul ar fi provenit de la meteorit, dar autoritățile cubaneze fac cercetări. Deocamdată nu sunt indicii că ar fi victime sau pagube.

În 2013, explozia unui meteorit a zguduit regiunea Ural din Rusia. Meteoritul, de aproximativ 10.000 de tone, a intrat în atmosfera terestră cu viteza de 30 de kilometri pe secundă și a explodat cu o forță de 30 de ori mai mare decât cea a bombei atomice de la Hiroshima.

Geamurile clădirilor s-au spart, iar pereții s-au zguduit din cauza undei sonice care a rezultat în urma exploziei și care s-a propagat pe o arie vastă. Mai mult de 1.000 de oameni au fost răniți, inclusiv 200 de copii, mulți dintre ei suferind din cauza cioburilor răspândite.