Republica Moldova a înregistrat 84 de pierderi de vieți omenești în perioada 21-27 septembrie, cea mai neagră săptămână la acest capitol. Precedentul record negativ a fost chiar în săptămâna anterioară, când au decedat 80 de persoane.

Acest bilanț face ca Republica Moldova să înregistrezele cele mai multe decese din Europa, raportat la populație, pentru a 4-a săptămână consecutiv. Țara noastră a avut săptămâna trecută o medie de 24 de morți la un milion de locuitori, depășind Bosnia Herțegovina, cu 18,8 decese și Macedonia de Nord - 15,4.

dl7dl7

A fost și un nou record negativ de infectări în ultima săptămână - 4.279. Precedentul antirecord se înregistrase săptămâna anterioră, când au fost depistate pozitiv 3.618 persoane.

Acest bilanț menține Republica Moldova pe locul 4 în Europa la infectări, raportat la populație, pentru a doua săptămână consecutiv.

iflifl

Este de precizat că statisticile sunt realizate raportat la populația oficială a Republicii Moldova, inclusiv stânga Nistrului, de 3,5 milioane de locuitori. Experții susțin că populația ar fi mult mai mică și nu ar depăși 3 milioane.