„Silvia Radu este un candidat atipic, care în mod normal nu ar fi trebuit să existe. Valoarea sa electorală este cea din prezidențiale, în limita marjei de eroare. Dar e suficient ca o persoană cvasinecunoscută să acceadă într-o funcție publică, fie și prin fraudă, ca ratingul său să explodeze. Aici e vina noastră pentru că nu suntem preocupați de acuratețea procesului, nu suntem atenți la detaliile care compun profilul unui candidat, ci doar de poziția socială pe care acesta o deține”, scrie Terguță.

Potrivit jurnalistului, Silvia Radu este diversiunea Partidului Democrat la alegerile pentru primăria Chișinău.

„Deloc atipică strategia Partidului Democrat. Intrarea pe ușa din spate este elementul care recomandă acest partid. Intrarea lui Vlad Plahotniuc în politică s-a făcut prin ușa din spate după o campanie înțesată de elemente de corupere a electoratului. Preluarea puterii politice de către PD s-a făcut prin supunerea justiției și dinamitarea partidelor politice. Uzurparea puterii este esența existenței sale. Scopurile urmărite în Chișinău de către acest partid se înscriu în logica activității sale, dar și a strategii adoptate pentru administrațiile locale. Deși deține controlul total asupra instituțiilor statului, Partidul Democrat este în continuare un partid fricos. A ezitat să înainteze un candidat la primăria capitalei, forțând mâna electorului printr-o diversiune și o amplă campanie de manipulare.

Candidatul Silvia Radu este expresia acestei diversiuni. Un politician șters, fără viziune și aptitudini, a devenit favorita cursei, înainte de lansarea sa în campanie. În mod cert CEC, PG și CCA nu au treabă cu acest lucru. În mod cert, nu va urma nicio reacție. Acum rămâne o singură incertitudine – suntem atât de nerozi încât să o mai credem și pe asta?”, conchide Ion Terguță.