Potrivit lui Litvinenco, legile votate anterior de către fostul partid de guvernământ, care astăzi critică rezultatele concursurilor pentru funcțiile publice, stabilește că aceste concursuri sunt petrecute de către comisiile parlamentare, unde intră exponenții partidelor politice.

„Fiecare comisie are o anumită proporție de voturi, generează din start discuții cu privire la obiectivitatea rezultatelor”, a declarat președintele Comisiei Juridice la Europa Liberă, transmite IPN.

Potrivit deputatului, cei care au votat legile au făcut-o în propriul interes: „să le convină să le aplice și să iasă învingător cel pe care îl voiau”.

Referitor la rezultatele concursurilor desfășurate până acum, Sergiu Litvinenco spune că „în mod normal trebuie să existe comisii de concurs create din nou”. „Conform prevederilor legale în vigoare, comisiile de concurs sunt constituite din politicieni. Eu am declarat deja că nu mai accept să mai particip în cadrul comisiilor de concurs constituite din politicieni”, a spus deputatul.

Sergiu Litvinenco susține că între componentele majorității parlamentare nu există partajare de funcții la nivelul instituțiilor statului independente, dar „există concursuri, care nu sunt perfecte, există probleme cu privire la obiectivitatea acestor concursuri”.