În zorii zilei, au fost reţinuţi 171 dintr-un total de 260 de suspecţi avuţi în vedere în cea mai mare dintre aceste acţiuni ale poliţiei.

O a doua operaţiune vizează 18 persoane din Ministerul Sănătăţii, între care 10 medici care lucrează în spitale publice.

Toţi aceştia sunt acuzaţi că au utilizat un program special de comunicare al reţelei de susţinători ai clericului islamist Fethullah Gulen, acuzat de guvernul turc pentru puciul militar eşuat.

Pe de altă parte, primarul oraşului Urla ( din provincia vestică Izmir), Ibrahim Burak Oguz, din formaţiunea de opoziţie Partidul Popular Republican, a fost arestat luni seara sub acuzaţia de apartenenţă la reţeaua gulenistă, considerată de Ankara drept organizaţie teroristă, şi de a fi purtat discuţii telefonice cu lideri ai aceleiaşi grupări, scrie Agerpres.ro.

Imediat după lovitura eşuată de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie 2016, autorităţile turce au început o imensă epurare în instituţiile statului contra confreriei lui Gulen, predicator exilat în Statele Unite, notează EFE.

Până în prezent, peste 130.000 de angajaţi din sectorul public au fost suspendaţi sau concediaţi, iar circa 50.000 de persoane acuzate de lovitură de stat sau terorism sunt în arest preventiv.