Accidentul a zguduit cartierul Yorba Linda la ora 14 după ce avionul Cessna 414A cu două motoare a decolat de pe Aeroportul Municipal Fullerton, la aproximativ 12 km vest de locul producerii incendiului, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Federale de Aviaţie, Allen Kenitzer.

Pilotul era singura persoană care se afla în avion, deşi autorităţile nu au determinat care dintre morţi şi răniţi s-au aflat la bord si care la sol.

O casă cu două etaje a izbucnit în flăcări după ce a fost lovită de o parte a avionului, iar vecinii panicaţi au ieşit în stradă, scrie mediafax.ro

Imaginile aeriene luate din elicopterele echipelor de ştiri prezintă părţi plane, inclusiv panouri laterale şi o elice, împrăştiate pe acoperişuri şi pe căile de acces din apropierea casei arse. Corpul principal al avionului cu două motoare a fost găsit în curtea unei alte case, departe de cea arsă. Focul s-a răspândit către un SUV care a fost parcat pe alee.

Ploaia rezultată după o furtună de iarnă a ajutat pompierii să stingă incendiul. Aceştia aveau de gând să intre în casa arsă în cazul în care ar fi existat alte victime, a spus Sanchez.

Comitetul Naţional pentru Transport şi Siguranţă va investiga cauza producerii accidentului.