În declarația de avere pentru anul 2017 Cavcaliuc a evitat să raporteze cele două apartamente, dar și venitul obținut din vânzarea unuia dintre ele, deși persoanele publice sunt obligate să declare proprietățile tuturor membrilor familiei, inclusiv a copiilor minori și a persoanelor aflate la întreținere.

„Prima locuință are 58 de metri pătrați și se află într-un bloc nou de pe strada Bucuriei din Chișinău. Cel de-al doilea apartament are 91 de metri pătrați și se află într-un bloc de pe strada Ceucari. Peste trei luni de la donație, locuința de pe strada Ceucari a fost vândută”, scrie RISE Moldova.

Deși susține că nu are apartamente, peste o săptămână de la realizarea acestui interviu, mai exact pe 11 aprilie 2018, Cavcaliuc a depus repetat declarația de avere. Aici găsim deja apartamentul din strada Bucuriei primit în dar de către mezinul familiei.

Sursa mai scrie că în toate cazurile donatorii au fost părinții colonelului de poliție. Acum trei ani, Petru și Parascovia Cavcaliuc au cumpărat în blocul de pe strada Bucuriei trei apartamente. În prezent în proprietatea lor a rămas doar un apartament de 107 metri pătrați. În el își are oficiul fosta soție a lui Cavcaliuc – Eugenia, care este notar.

Gheorghe Cavcaliuc lucrează în poliție de 15 ani. Și-a început activitatea profesională ca inspector în cadrul Serviciului Poliția Criminală din Comisariatul Strășeni, raionul lui de baștină. Apoi a avansat până la șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, funcție pe care o deține deja de mai bine de trei ani.

Din declarațiile de avere pentru ultimii șase ani reiese că, în mare parte, Cavcaliuc și-a întreținut întreaga familie din salariul de polițist. Dacă în 2012 era remunerat lunar cu aproape șapte mii de lei, ulterior salariul acestuia a crescut treptat și a ajuns, în 2017, până la circa 20 de mii pe lună. În schimb fosta lui soție doar într-un singur an a avut un venit de șase mii de lei.