Plahotniuc este un individ care la moment e cercetat pentru spălare de bani în SUA. Eu fac parte dintr-o asociație destul de puternică de avocați la nivel mondial. Colegii mei din New York sunt cunoscuți cu acest caz. În afară de asta eu personal am comunicat cu doamna procuror general Jennifer Olis, care gestionează cazul Plahotniuc în SUA pentru spălare de bani. Investigațiile sunt în toi”, a declarat Igor Popa.

Popa mai susține că neînțelegerile care au apărut între el și Filat sunt din cauza lui Vladimir Plahotniuc, care l-ar fi indus în eroare pe fostul său client.

Tot dosarul deschis în SUA îl cunosc, pentru că acest individ are chestii și cu mine. El este cel care m-a certat pe mine cu Filat prin anumite probe false. I-a adus lui Filat prin Daniel Diviricean, consilierul lui, niște falsuri că eu aș fi încasat bani. Filat fiind atât de incompetent în tranzacțiile financiar-bancare nu și-a dat seama că i s-au adus cifrele de la sumele care aparțineau firmelor lui. Plahotniuc știa că eu fac parte dintr-o asociație de avocați puternici în America și știa la fel că dosarul lui Filat este raportat la președintele asociației din SUA”, a mai declarat Popa.