De asemenea, cei doi demnitari au trecut în revistă prioritățile în relațiile bilaterale, îndeosebi securizarea frontierelor, prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere și a contrabandei, asistența în situații de urgență și formarea profesională a cadrelor.

A fost evidențiată totodată paleta largă de proiecte comune implementate și în curs de derulare, o mențiune aparte în agenda de discuție revenind Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, demarat recent.

Ministrul Năstase a adresat omologului său Carmen Dan invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova, primind asigurări că aceasta va avea loc în perioada următoare.

Cele două părți au convenit de asemenea asupra necesității unor noi contacte la nivel bilateral între conducerile diferitelor structuri MAI, un prim astfel de demers fiind preconizat la nivelul Inspectoratelor Generale ale Poliției de Frontieră din cele două țări.

„Întrevederea cu ministrul român al Afacerilor Interne se înscrie în obiectivul mai larg al ministrului Năstase de a relansa relațiile cu partenerii internaționali ai MAI ca element crucial în procesul de reformă instituțională și de reclădire a statului de drept, în contextul recentelor evoluții politice interne, precum și al necesității de a dinamiza parcursul european al Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat de rpesă al MAI.

Carmen DanCarmen Dan
Carmen DanCarmen Dan
Carmen DanCarmen Dan
Carmen DanCarmen Dan