Procurorii au anunțat că au confiscate mai multe documente din sediul companiei auto. Reprezentanţii companiei auto Volkswagen au precizat că vor coopera pe deplin cu autorităţile, dar consideră că investigaţia este nefondată, relatează Reuters, citat de Libertatea.ro.

Ei au informat că percheziţiile au legătură cu investigaţia privind maşinile diesel cu motoare EA 288, modelul care a urmat motorului EA 189, aflat în centrul scandalului legat de falsificarea rezultatelor testelor antipoluare.

Grupul german susţine că a dezvăluit autorităţilor relevante problema aflată în centrul noii investigaţii – care se concentrează pe angajaţii VW. În cadrul simulărilor, vehiculele cu motoare EA 288 nu indicau o avarie a filtrului de particule diesel, deşi îndeplineau standardele privind emisiile, a precizat Volkswagen, adăugând că motorul nu avea instalat un soft ilegal.

Până acum, Volkswagen a plătit peste 30 de miliarde de euro pentru amenzi, costuri cu rechemarea la service şi soluţionarea juridică a plângerilor.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce, în septembrie 2015, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.