„Suntem aleșii poporului. Primim salarii de la contribuabili. Suntem plătiți chiar și în această perioadă grea de stat acasă. Cu părere de rău, o parte din deputați au uitat de acest lucru. Înțeleg că pentru unii dintre ei salariul nu reprezintă sursă principală de existență, având offshore-uri din Bahamas, având „culioace”. De ce celalalte autorități”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari.

Opoziția a acuzat majoritatea parlamentară PSRM-PD că blochează activitatea Parlamentului care trebuie să voteze de urgență legea ONG-urilor, condiție pentru a doua tranșă de 30 de milioane de euro din asistența mcarofinanciară din partea UE

„Este o situație destul de gravă. Majoritatea parlamentară PSRM-PDM a decis să saboteze activitatea Parlamentului, deși convocarea acestei ședințe a fost regulamentară. Astăzi este prima zi când a expirat termenul de carantinare decis de președinta Parlamentului, Zinaida Greceanâi. Noi nu mai putem amâna această ședință, deoarece trebuie să votăm urgent niște legi care ar aduce Guvernului milioane de lei din partea UE. Acești bani sunt pentru cetățenii Republicii Moldova”, a comentat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

„Nu există niciun motiv ca astăzi să nu fi fost organizată ședința Parlamentului. Criza pandemică este urmată de cea economică și sunt multe măsuri care trebuie luate pentru a ajuta mediul de afaceri”, a menționat liderul Pro-Moldova, Andrian Candu.

„În pofida situației grave din țară, majoritatea parlamentară sabotează activitatea legislativă, ascunzându-se în spatele autoizolării, în timp ce zilnic sute și mii de medici muncesc, expunându-se riscurilor”, a spus vicepreședintele fracțiunii Partidului Șor, Violeta Ivanov.

De cealaltă parte, fracțiunea PD a respins speculațiile opoziției legate de neparticiparea la lucrările plenului legislativului. Monica Babuc a menționat că discuțiile cu conducerea Delegației UE la Chișinău, precum și cu înalți oficiali europeni de la Bruxelles au arătat că votarea acestei legi săptămâna viitoare, după ieșirea Parlamentului din carantină, nu va influența acordarea suportului macrofinanciar Republicii Moldova.

Amintim că, din 22 mai, la Parlament a fost stabilit regim de autoizolare, după ce doi deputați au fost testați pozitiv la COVID-19.